Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2013 11:49 - Теодора - биография , кариера
Автор: teodorapevica Категория: Музика   
Прочетен: 9296 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Теодора, кратко изпълнителско име на Теодора Георгиева Стойкова, е българска поп-фолк певица.
Животопис

Родена е в Бургас на 3 юни 1982 г.[1]

Завършва средно музикално училище в родния Бургас, със специалност „Народно пеене и пиано“. От малка се занимава с пеене, предимно народна музика. Две години пее в хор към ансамбъл „Нефтохимик“ - град Бургас. След като завършва средното си образование се явява на прослушване и е приета в ансамбъл “Странджа” като артист-хорист. За периода 1998-2003 пее в ресторанти, таверни и механи, също и по концерти, сватби и събирания.
Кариера

Първата ѝ записана песен се казва „Желание за грях“ и дава името на нейния дебютен албум, издаден през 2005 г.

Теодора има шест издадени албума : "Желание за грях", "Някой като мен", "Недовършена целувка", "Мой късмет", "Моят номер" и "Сърце не ми остана".

С известния гръцки диджей Пантелис (DJ Pantelis) също има няколко съвместни денс парчета „Опа“, „Пръста няма да си мръдна“, ремикса на песента „Гаси тока“, „Онази“ (2010).

През 2006 г. е наградена на международния музикален фестивал „Охрид фест – Охридски трубадури“ в Македония с награда за принос към развитието на балканската музика. Това е второто отличие, което певицата получава от голям музикален фестивал след третата награда за авторска македонска песен, с която песента ѝ „Отвори се, земьо“ е удостоена на „Пирин фолк – Сандански” (2005).

Певицата има множество участия извън България - Гърция, Белгия, Република Македония, Сърбия, Хърватия, Албания, Кипър, Холандия, Турция и САЩ.
image
С DJ Jerry прави най-големият си хит-Моят номер през 2010.Издава албум именно с това заглавие и прави бляскава промоция.Април на 2011 прави дует с турската звезда Sinan Akcil-Cumartesi.На 4 юни се проведоха вторите Балкански награди.Теодора и Giorgos Giannias печелят награда за най-добър Балкански проект за песента си "За теб живея".
След успеха на първия си съвместен проект „Престъпление” звездите на Diapason Records решиха отново да се изявят в тандем. Този път заложиха на по-бърза песен, която очакват да се хареса още повече на техните почитатели. Тъй като парчето е по-динамично, двамата много искали и видеото да носи същия заряд. Режисьорът Ненчо Касъмов предложил да направят един мини филм и певците веднага се запалили по идеята. В лентата Тони Стораро играе по-интересната роля. Той е човек, забъркал се в престъпление с много пари и в крайна сметка попада в затвора. Във видеото синеоката Теодора пък се въплъщава в образа на негова половинка, която не изостава възлюбения си при никакви обстоятелства и неутешимо страда, че той е „зад решетките”. Клипът пресъздава мини вариант на един класическия екшън – нахлуване на органи на реда, арест, затвор, бой, високи скорости и всичко, което вдига адреналина до краен предел. Видеото в крайна сметка приключва с хепи енд.
image

В началото Тони Стораро бил малко притеснен от идеята да изиграе престъпник, който попада в затвора. „Досега не съм влизал в такава роля – на лошия, който е забъркан в криминални деяния, бие се, а същевременно е лудо влюбен в една жена”, откровено признава Тони Стораро. „Но пък беше предизвикателство да се опитам да го изиграя. Дано съм се справил добре и почитателите да го оценят.”, допълва още той.

ime
„Много ми допадна идеята за клипа още, когато я чух. Досега не съм пресъздавала в моите клипове подобен екшън сюжет и бях много развълнувана. Страшно ми беше интересно какво ще се получи и мисля, че резултатът е доста интересен. Надявам се и на феновете да им хареса.”, сподели Теодора.

ime
Освен примата на Diapason Records и Човекът-глас в клипа към „Пак те искам” участват около 40 статисти. Във видеото има външни снимки на няколко локации, както и кадри, заснети в студио, в което декорите са създадени специално за клипа. „Пак те искам” музика: Стеван Симонович, текст: Диян Георгиев, аранж.: Даниел Ганев. режисьор: Ненчо Касъмов, оператори: Борислав Стоянов и Крум Първанов; стайлинг: Тони, грим: Аделина и Бони, коси: Стела фотограф: Йозеф Зидаров

image



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodorapevica
Категория: Музика
Прочетен: 21687
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930